Reka Bentuk Permainan Gigih Prima Pepejal pada Harga Terjangkau Asus TUF Permainan FX505 DT Review
Reka Bentuk Permainan Gigih Prima Pepejal pada Harga Terjangkau Asus TUF Permainan FX505 DT Review

Reka Bentuk Permainan Gigih Prima Pepejal pada Harga Terjangkau Asus TUF Permainan FX505 DT Review

Posted on

Reka Bentuk Permainan Gigih Prima Pepejal pada Harga Terjangkau Asus TUF Permainan FX505 DT Review – Asus ‘TUF Gaming permainan komputer riba selalu menjadi persoalan yang sangat padat dengan prestasi yang hebat. Jadi apabila syarikat menghantar kami TUF Gaming FX505DT dengan GPU Nvidia GTX1650 baru, saya pasti teruja, dan kenapa tidak? Komputer riba mendapat banyak perkara yang betul, dan Asus mendakwa menawarkan pengalaman permainan mewah di komputer riba ini, dengan harga yang agak berpatutan iaitu Rs.81,990. Saya telah menggunakan TUF Gaming FX505DT untuk beberapa waktu sekarang, dan ini adalah kajian terperinci mengenai komputer riba, jadi anda boleh membuat keputusan tentang sama ada anda perlu membeli ini, dan jika anda melakukannya, apa yang anda boleh harapkan dari ia.

Reka Bentuk Permainan Gigih Prima Pepejal pada Harga Terjangkau Asus TUF Permainan FX505 DT Review

Reka Bentuk Permainan Gigih Prima Pepejal pada Harga Terjangkau Asus TUF Permainan FX505 DT Review
Reka Bentuk Permainan Gigih Prima Pepejal pada Harga Terjangkau Asus TUF Permainan FX505 DT Review

Spesifikasi Asus TUF Permainan FX505DT
Paparkan paparan Anti-silau FullHD 15.6-inci @ 120Hz
Pemproses Ryzen 7 3750H @ 2.3GHz
Penyimpanan 1TB HDD + 256GB PCIe SSD
RAM 8GB
Grafik Nvidia GeForce GTX1650 GPU dengan 4GB GDDR5 VRAM
Konektiviti WiFi 802.11ac; Bluetooth 5.0
I / O 2 x USB 3.0 Gen1
1 x USB 2.0
1x HDMI 2.0
1x RJ-45 Jack
1x 3.5mm fon kepala dan mikrofon combo jack
Kunci 1x Kensington
Bateri 48Whr
Harga bermula pada Rs. 81,990

Untuk Rs. 81,990, TUF Permainan FX505DT tidak menawarkan banyak kuasa. Terdapat Ryzen 7 di sana, bersama-sama dengan GPU Nvidia GTX1650 baru, dan storan HDD + SSD disediakan.

Reka Bentuk dan Bina
FX505DT datang dalam reka bentuk yang sangat biasa, yang baik-baik saja, kerana garis TUF Gaming sentiasa mempunyai bahasa reka bentuk yang baik yang tidak terlalu di luar sana, atau terlalu malu untuk memamerkan sebelahnya yang jelek. Tudung luar komputer riba mempunyai kemasan matte yang bagus dengan logo Asus di pusat yang menyala dalam warna kuning emas yang lembut dan bukannya warna merah biasa yang anda dapati pada komputer riba permainan lain, termasuk TUF Permainan FX505DY yang saya seminit semula. Secara peribadi, saya suka gabungan hitam dan emas pada komputer riba ini.

Selain itu, kesemua casing luar komputer riba tidak mempunyai apa-apa pencahayaan, yang mungkin tidak suka kepada pencinta RGB, tetapi menjadikan komputer riba itu sesuai bukan sahaja sebagai komputer riba permainan, tetapi juga sebagai komputer riba kerja yang anda boleh ambil ke mesyuarat tanpa kelihatan bodoh.

Sebaik sahaja anda membuka tudung, anda diperlakukan dengan paparan Full HD 15.6-inci yang besar, cerah, yang seperti kebanyakan komputer riba permainan hari ini, mempunyai bilah minimum di bahagian atas dan sisi, dan bezel besar di bahagian bawah dengan logo Asus di sana juga.

imej paparan asus fx505dt
Membuka tudung juga akan membuang cahaya RGB yang besar di wajah anda, terima kasih kepada papan kekunci RGB backlit, bersama dengan butang kuasa di sudut kanan atas, dan pad jejak di bahagian bawah. Ia adalah papan kekunci yang cantik, walaupun ia tidak merasakan apa-apa yang berbeza dari mana-mana komputer riba TUF Gaming lain, dan ia mempunyai kunci WASD yang telus untuk menjadikannya mudah dilihat dari seluruh kunci.

Di sisi anda akan menemui pelbagai pelabuhan, dan ventilasi pendingin dengan sistem pendinginan anti-habuk Asus.

Bina bijak, siri TUF Gaming dimaksudkan untuk menjadi, baik, sukar. Ia berada di sana dengan nama, dan TUF Permainan FX505DT mematuhi ujian gred ketenteraan AS, dan nampaknya boleh mengendalikan tetes, suhu tinggi, kelembapan, dan sinaran matahari. Saya jelas tidak menguji apa-apa perkara ini, tetapi dalam penggunaan komputer riba saya, saya tidak mendapati diri saya terlalu berhati-hati dengan cara saya mengendalikannya dan ia masih kelihatan sempurna dan berfungsi dengan sempurna, jadi saya pasti anda tidak tiada apa yang perlu dibimbangkan.

Semua perkara yang dipertimbangkan, FX505DT adalah komputer riba yang kukuh dibina yang kelihatan baik, dan tidak akan keluar dari ruang permainan serta mesyuarat, yang menjadikannya pilihan yang cukup padat bagi orang yang mencari komputer riba permainan yang boleh menggandakan sebagai pemandu mereka sehari-hari.

Paparan
TUF Gaming FX505DT dilengkapi dengan paparan FullHD IPS 15.6 inci dengan kadar penyegaran 120Hz, dan ia kelihatan hebat. Oleh kerana ini adalah panel 120Hz, segala-galanya pada komputer riba terasa lebih semula jadi dan cair. Animasi kelihatan bagus dan lancar, dan bermain permainan seperti Far Cry 5 adalah merawat pada komputer riba ini.

Apatah lagi, paparan pada komputer riba ini boleh menjadi sangat cerah, dan benar-benar redup jika anda mahu, jadi anda tidak boleh menggunakannya di luar atau di hadapan lampu yang jatuh secara langsung pada paparan (terima kasih kepada salutan anti silau) , anda juga boleh menggunakannya lewat malam tanpa menonjolkan pandangan anda terlalu banyak.

paparan asus fx505dt imej 2
Penggunaan media pada komputer riba ini hebat, terima kasih kepada panel terang, dan pembiakan warna yang hebat. Melihat sudut adalah cukup baik juga, tetapi saya tidak fikir anda akan mendapati diri anda dalam keadaan di mana anda perlu melihat komputer riba anda dari sisi yang kerap juga.

Secara keseluruhannya, pameran pada FX505DT adalah yang sangat hebat. Ia bukan yang terbaik untuk memisahkan warna hitam, seperti yang saya tahu semasa menguji paparan dalam ujian hitam, tetapi ia adalah baik pada kecerunan, dan sejauh penggunaan dan penggunaan setiap hari, paparan tidak akan membiarkan anda turun. Jika apa-apa, permainan kelihatan hebat di panel ini.

Prestasi
Dengan Ryzen 7, 8GB RAM, dan GTX1650 GPU, FX505DT membawa prestasi yang cukup kukuh, terutama pada harga ini. Tidak pernah menggunakan GTX1650 p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *