Google Foto adalah aplikasi Google terkini untuk mendapatkan mod gelap yang mesra mata

Google Foto adalah aplikasi Google terkini untuk mendapatkan mod gelap yang mesra mata

Posted on

Google Foto adalah aplikasi Google terkini untuk mendapatkan mod gelap yang mesra mata – Google telah berusaha untuk menambah mod gelap kepada aplikasinya pada masa-masa yang lalu, dengan Google Keep, Mesej Android dan beberapa lagi aplikasi menerima pilihan mesra mata.

Sekarang, Google secara senyap membawa mod gelap ke Google Foto (dilihat oleh XDA-Developers), dilaporkan mendarat di versi 4.17.0.249919200. Walau bagaimanapun, tidak jelas sama ada ini akan menjadi perubahan pihak pelayan di bahagian Google atau jika anda perlu mengemas kini kepada versi tertentu ini. Untuk apa yang bernilai, saya mengemas kini versi ini dan tidak melihat mod gelap

Malangnya, mod gelap ini bukan hitam hitam mesra OLED tetapi kelabu gelap. Anda masih perlu melihat beberapa penjimatan kuasa jika anda menggunakan skrin OLED walaupun, seperti yang diperhatikan oleh Google dengan mod gelap YouTube. Kembali pada November 2018, Google mengesahkan bahawa anda akan mendapat penjimatan kuasa sehingga 60 peratus apabila menggunakan mod gelap YouTube pada telefon pintar yang dilengkapi OLED.

Google Foto adalah aplikasi Google terkini untuk mendapatkan mod gelap yang mesra mata

Google Foto adalah aplikasi Google terkini untuk mendapatkan mod gelap yang mesra mata

Kemas kini Foto Google terkini
Pandangan galeri baru
23 April 2019: Kemas kini terkini untuk Foto Google telah menambah pandangan galeri baru yang membantu pengguna melihat foto dan video mana yang belum disandarkan. Pengguna kemudian boleh memilih foto mana yang hendak dipasang secara manual, yang akan membantu mereka yang tidak mempunyai sandaran automatik dihidupkan.

Malangnya, nampaknya Google telah mengeluarkan ciri sedia ada yang berguna pada masa yang sama. Gergasi carian telah menghilangkan keupayaan untuk melayari seluruh perpustakaan anda dalam paparan setiap tahun. Pandangan yang selesa dan hari masih hidup, tetapi pencucian dan zum yang lebih jauh gagal membawa pandangan setiap tahun. Polis Android mendapati bahawa ciri itu sebenarnya terakhir muncul di V4.10, tetapi kami kini di V4.14 dan ia masih belum dikembalikan semula. Boo.

Potong automatik untuk dokumen
28 Mac, 2019: Google melancarkan ciri pemotongan automatik baru ke Google Foto di Android. Aplikasi ini akan menentukan apabila anda melihat foto dokumen dan kemudian mencadangkan anda menggunakan alat auto-crop baru.

Alat ini juga akan memutarkan imej secara automatik jika perlu dan juga mencerahkannya sedikit untuk kejelasan. Pelarasan ini berlaku secara automatik – semua yang anda perlu lakukan adalah ketik butang untuk setiap kategori. Ciri baru ini dilancarkan minggu ini.

Sandarkan ekspres
19 Mac, 2019: Google menawarkan pilihan sandaran baru dalam Google Photos yang dipanggil sandaran Express yang menyediakan sandaran lebih pantas pada resolusi yang dikurangkan, menjadikannya lebih mudah untuk memastikan foto anda disokong walaupun anda mungkin mempunyai sambungan Wi-Fi yang buruk atau jarang.

Syarikat itu mula menawarkan pilihan sandaran baru ini kepada peratusan kecil orang yang menggunakan Google Foto di Android di India Disember lalu dan sejak minggu lalu, ia telah mula melancarkan sandaran Express kepada lebih ramai pengguna di India. Pada akhir minggu, pengguna Android pada versi terbaru Google Foto harus mula melihatnya sebagai pilihan untuk sandaran. Google telah berkongsi bahawa syarikat itu akan membawa sandaran Express kepada berpuluh-puluh negara lain, melancarkan perlahan-lahan.

Album Langsung
11 Oktober 2018: Google melancarkan satu ciri baru untuk Foto Google yang dipanggil Album Langsung. Ciri-ciri Album Live yang baru membolehkan anda membuat koleksi foto secara on-the-fly dengan menggunakan kuasa Pembantu Google. Apa yang perlu anda lakukan ialah membuat album baharu dalam Foto Google dan kemudian pilih orang yang anda mahu muncul dalam album itu. Pembantu Google kemudian akan membuat koleksi foto untuk anda.

Album Live yang anda buat kemudian boleh dipaparkan pada sama ada Hab Utama Google baharu anda, atau pada Google Pixel 3 anda apabila anda memasangnya pada Stand Pixel. Sebaliknya, anda boleh berkongsi atau mengedit album seperti album foto yang dibuat secara manual.

Reka bentuk Google Photos 4.0 dengan Reka Bentuk Bahan
6 September 2018: Reka bentuk semula Google Photos 4.0 dengan Reka Bentuk Bahan melancarkan kepada semua orang. Bersama tema Reka Bentuk Bahan Foto Google, aplikasinya juga mendapat gerak sapu baru yang sepatutnya membuat hidup anda sedikit lebih mudah apabila anda mencari maklumat foto.

Fungsi aplikasi Google Foto Android yang disegarkan dalam banyak cara yang sama seperti yang dilakukan sebelum ini, tetapi dengan Google Photos 4.0, segala-galanya mempunyai rupa yang lebih ramping dan lebih bulat. Terdapat juga isyarat leretan baru yang dimasukkan dalam aplikasinya. Apabila anda melihat foto, anda boleh meleret dari bawah ke bawah dan anda akan dapat melihat maklumat untuk foto itu (maklumat peranti, lokasi storan, koordinat GPS di mana ia telah diambil, dan sebagainya) dengan mudah.

Tema video Cinta Story
25 Jun, 2018: Foto Google kini termasuk tema video Love Story baru. Tema itu secara automatik membuat filem dengan gambar dan video diri anda dan yang lain penting anda. Kemasukan Love Story membawa jumlah keseluruhan tema hingga 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *