Benar-benar Elegant Tetapi Juga Really Pricey HP Spectre x360 (2019) Review

Benar-benar Elegant, Tetapi Juga Really Pricey HP Spectre x360 (2019) Review

Posted on

Benar-benar Elegant, Tetapi Juga Really Pricey HP Spectre x360 (2019) Review – HP telah menetapkan standard keemasan untuk ultrabook dengan barisan hantu yang elegan dan berkuasa, menentang orang-orang seperti Lenovo Yoga dan LG Gram yang juga telah mengukir bahagian pasaran yang besar untuk diri mereka sendiri. Kami berpeluang untuk mengkaji HP Specter x360 13 inci tahun lepas dan sebagai rakan sekerja saya meletakkannya tepat, HP ultrabook ini menawarkan pengguna pengalaman premium muktamad.

Oleh itu, apabila HP menjangkau meminta saya sama ada kami berminat untuk mengkaji peningkatan X360 Specter, dengan baik, saya tidak boleh menyampaikan peluang tersebut. HP cukup baik untuk meminjamkan kami 13-inch Specter x360 (2019) dengan pemproses Intel Core I7 ke-8, 8GB RAM, dan 256GB SSD. Bekas rakan sekerja saya, Nikhil, mengkaji semula pendahulu pada “X360” potongan “permata gemuruh” tahun lalu dan memuji reka bentuk premium, prestasi yang hebat dan beban ciri-ciri yang datang.

Selepas menggunakan HP Specter x360 (2019) selama beberapa minggu, kami meneroka bagaimana varian baharu itu menumpukan kepada pendahulunya dan sama ada ia membenarkan label harga yang terlalu tinggi:

Benar-benar Elegant, Tetapi Juga Really Pricey HP Spectre x360 (2019) Review

Benar-benar Elegant Tetapi Juga Really Pricey HP Spectre x360 (2019) Review

HP Specter x360: Spesifikasi
Sebelum kita mencuba pengalaman saya dengan HP Specter x360, mari kita lihat dengan cepat beberapa spesifikasi utama ultrabook ini:

Dimensi 30.6 cm x 21.8 cm;
Ketinggian 1.36 cm
Berat 1.26 Kg
Prosesor 8th Gen Quad Core Intel Core i5-8250U / i7-8550U pemproses
Memori sehingga 16GB LPDDR3 2133MHz
Penyimpanan 512GB SSD
Paparkan 13.3 ” Pasti Lihat paparan privasi bersepadu; FHD IPS skrin sentuhan WLED-backlit tepi mikro dengan Corning Gorilla Glass NBT (1920 x 1080 piksel)
Graphics Intel UHD Graphics 620
Wifi Intel 802.11a / b / g / n / ac (2×2) dan Combo 4.2 Combo
Pelabuhan 2 Thunderbolt 3 (sehingga 40 Gb / s, Penghantaran Elektrik, DP1.2, HP Sleep and Charge); 1 USB 3.1 Gen 1 (HP Sleep and Charge); 1 kombo fon kepala / mikrofon; slot kad microSD
Sistem Operasi Windows 10 Pro 64-bit
Bateri 60 WHr
HP Specter x360: Apa yang ada dalam Kotak
Sama seperti lelaran terdahulu, HP Specter x360 yang dipotong permata baru juga dilengkapi dengan pembungkusan runcit yang menarik dengan penutup kulit untuk komputer riba dengan flap velcro (yang merupakan sentuhan terbaik di sini dan saya menyukainya), penyesuai kuasa, bersama-sama dengan lampiran untuk pasaran antarabangsa, dan yang paling penting, HP Pen. Anda juga mendapat beberapa tip tambahan untuk Pen HP, yang bagus.

hp hantu apa yang ada di dalam kotak
HP Specter x360: Design & Build
Biarkan saya mulakan dengan mengatakan bahawa jika anda fikir reka bentuk spesimen terdahulu terdahulu adalah sesuatu, anda akan benar-benar suka reka bentuk X360 Spesifikasi baru yang kami ada bersama kami di sini. Ia adalah naluri pertama saya apabila saya mendapat variasi Blue Poseidon dari Specter x360 dalam untuk semakan. Ia adalah warna yang mengasyikkan, memandang pada pandangan pertama, dan semua orang di dalam pasukan Beebom menghargai yang sama.

HP sentiasa berjaya mencetuskan tipu daya dan menarik pengguna dengan reka bentuk dan warna yang berbeza, seperti pilihan ultrabook biasa yang lain di pasaran seolah-olah hambar dan underwhelming. HP Specter x360 menyerupai perasaan yang sama untuk saya, bukan hanya dengan warna tersendiri, yang kemudian dipasangkan dengan aksen emas di sekelilingnya, tetapi juga reka bentuk permata permata aluminium yang mana syarikat itu telah menggunakannya pada masa ini. Trim emas mencerminkan cahaya dari semua pihak dan ia pasti akan mengubah beberapa kepala. Saya tahu anda berfikir bahawa tepi mungkin menggaru anda atau akan hilang semasa dibawa, tetapi saya tidak menemui apa-apa isu seperti ini.

Tambahan lagi, anda akan melihat satu perkara tentang HP Specter x360 – ia mempunyai pembentukan yang agak kukuh tetapi masih agak ringan, beratnya di bawah 1.3 kg. Walaupun HP Specter x360 generasi sebelumnya menyimpan reka bentuk yang agak tradisional, varian x360 (2019) melihat syarikat bereksperimen dengan pemotongan dan tepi yang tajam untuk meningkatkan daya tarikan mesin. Saya tahu ia boleh menjadi agak menggembirakan tetapi saya suka logo HP emas, serta engsel emas dengan penjenamaan Spectre, yang berjalan lancar dengan sikap biru ultrabook ini.Selain daripada kombo biru-emas, saya terutama menyukai penutup matte di tudung dan palm rests pada HP Specter x360. Sekiranya anda fikir ia akan mudah tersumbat dan akan mula kelihatan lusuh selepas penggunaan berpanjangan, dengan baik, saya hanya menghapusnya dengan kain microfiber dan bagus untuk pergi. Engsel benar-benar dibina dan skrin (yang kita bercakap tentang mendalam di bawah) tidak benar-benar goyah, yang merupakan tanda hebat untuk ultrabook.

Bergerak dari reka bentuk, perkara yang menarik saya ke arah HP Specter x360 perlu menjadi faktor bentuk 360 darjah. Ini paparan flipping boleh pergi dari faktor bentuk komputer riba tradisional menjadi rata seperti itu. Jadi, mari kita lihat perkara yang sama:

HP Specter x360: Paparan
HP Specter x360 (2019) adalah ultrabook yang menyenangkan di semua aspek, tetapi ada masalah kecil yang menghalang saya daripada benar-benar memikat papan paparan. Bercakap tentang spesifikasi pertama, dengan baik, Spectre x360 mempunyai skrin LCD IPS 13,3 inci yang menakjubkan dan terang, dengan resolusi Full-HD. Paparan Full-HD sangat bagus dan saya tidak mempunyai sebarang aduan besar dengannya

kecuali kecerahan, yang jarang saya rasakan tidak cukup tinggi untuk saya sukai dan saya juga akan senang melihat salutan anti silau untuk menyelamatkan saya dari lampu putih bersinar di skrin dalam beberapa situasi.Selain itu, kemasukan skrin Full-HD dengan bezel sederhana pada premium ultrabook yang menelan kos lebih Rs 1,50,000 di India nampaknya kurang bersemangat. HP menawarkan paparan 4K nanobezel di luar India dan saya pasti suka menyunting imej dan cerita kepala saya pada skrin yang tajam itu. Ini akan menjadi pengalaman yang lebih baik, sementara juga menjustifikasi tag harga yang terlalu tinggi.

Menjaga semua itu, HP telah berusaha keras untuk menjadikan ini ultrabook hibrid menarik bagi pengguna dengan menawarkan mekanisme engsel 360 darjah. Anda boleh memutar dan menghidupkan paparan pada perkara ini di mana-mana sudut gila yang anda suka dan menopangnya seperti khemah, membaca buku atau menarik menggunakan HP Pen (yang saya dapati agak responsif) dengan melipat sepenuhnya pada 360 darjah , atau menonton Netflix dengan menopangnya di atas katil anda – terima kasih kepada engsel yang kukuh.
1 dari 5

Salah satu ciri kegemaran saya tentang ultrabook ini juga perlu menjadi skrin privasi bersepadu Sure View, yang boleh anda aktifkan dengan menekan satu butang pada papan kekunci dan ia menyelubungi skrin anda dengan lapisan putih yang misteri. Ini adalah tambahan yang sempurna untuk pengguna yang tidak suka berkongsi apa yang mereka sedang kerjakan dengan semua orang yang duduk di sekitar atau jiran yang gemar, yang kita semua bertemu dalam hidup kita. Ia menolak kecerahan, tetapi mereka yang melihat skrin pada sudut tidak akan melihat apa-apa, yang sememangnya merangsang.

HP Specter x360: Keyboard dan Touchpad
Nah, ini adalah bahagian paling penting dalam kajian komputer riba untuk saya. Papan kekunci adalah penting untuk pengalaman menaip yang baik dan boleh membuat atau memecahkan keputusan pembelian. Nah, saya tahu kunci persegi rata pada HP Specter x360 (2019) tidak kelihatan seperti harga yang banyak dan melepaskan getaran menjadi seperti mana-mana komputer riba lain di luar sana, tetapi saya dapati keyboard ini cukup baik. Maksud saya, saya tidak akan pergi ke panjang untuk mengatakan bahawa ia menawarkan saya pengalaman menaip terbaik sehingga kini tetapi ia cukup memuaskan.

Susun atur papan kekunci, serta kekunci, tidak benar-benar berubah berbanding varian generasi terakhir dan ini bermakna tiada kejutan dalam susun atur. HP telah memelihara susun atur papan kekunci anda dengan cantik kemas, tidak mengelakkan fungsi atau kekunci yang tidak perlu di dek. Saya akan mengatakan bahawa ia cukup selesa untuk menaip pada keyboard ini. Anda mungkin merasakan bahawa perjalanan utama benar-benar rendah pada permulaan, tetapi ia cukup untuk ultrabook. Saya, bagaimanapun, tidak suka maklum balas lembut.

Saya juga ingin menunjukkan bahawa dek papan kekunci di sini adalah backlit, dengan tiga tahap keamatan dan merupakan peningkatan yang mengalu-alukan ke atas pendahulunya. Tidak ada flex ke dek papan kekunci dan bercakap dari pengalaman, saya tidak mengharapkan yang sama dari Specter.
Di bawah dek papan kekunci adalah pad sentuh besar-besaran. Ya, saya katakan secara besar-besaran kerana kita tidak biasanya melihat sentuhan besar pada ultrabook, yang semuanya mengenai penjimatan ruang dan memotong ciri-ciri. Walau bagaimanapun, HP Specter x360 tidak terganggu dan anda boleh menyemak kekacauan ini ke bawah. Saya lebih suka trackpad sentuh lembut, mempunyai perasaan yang sama seperti tudung atas komputer riba anda, tetapi kekurangan pemandu Windows Precision adalah sedikit pemulihan.

HP Specter x360: Performance
HP Specter x360 adalah mesin yang kuat dan serba boleh, yang dikuasakan oleh pemproses bijak Whiskey Lake generasi ke-8 (sehingga i7-8565U, yang juga pemproses yang kami gunakan untuk kajian ini) ditambah dengan RAM 16GB 2133MHz dan 512GB PCIe SSD untuk masa boot kilat cepat dan masa memuatkan aplikasi.

Intel Core i7-8565U adalah pemproses quad-core dengan lapan thread dan kekerapan asas 1.8GHz yang dilancarkan tahun lepas. Ia datang dengan grafik grafik Intel UHD Graphics 620 yang terintegrasi dan tiada kad grafik khusus, yang boleh dijangkakan pada harga harga yang lebih tinggi. Walau bagaimanapun, ini adalah ultrabook yang dibuat untuk produktiviti semasa pergi dan bukan permainan – yang mana anda harus menyemak barisan Asus TUF yang baru-baru ini kami semak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *